Απάντηση Υπουργού σε Ερώτηση του Ανδριανού για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία στο Άργος

Απάντηση Υπουργού σε Ανδριανό για τις κεραίες τηλεφωνίας πλησίον σχολείων:

«Απαγορεύεται η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις σχολείων και σε περιπτώσεις κατασκευών κεραιών σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων σχολείων τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβούν το 60% των τιμών. Εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώνουν αποκλίσεις από τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια ακτινοβολιών προβαίνουν σε άμεσες παρεμβάσεις ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση της νομιμότητας».

Στην 4286/19-2-2020 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κτίρια που γειτνιάζουν με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, το 4ο Νηπιαγωγείο Άργους και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Άργους – Μυκηνών στον Άγιο Σπυρίδωνα απάντησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης επισυνάπτοντας έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Μεταξύ άλλων στα έγγραφα αναφέρεται ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις σχολείων και σε περιπτώσεις κατασκευών κεραιών σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων σχολείων τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβούν το 60% των τιμών. Εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώνουν αποκλίσεις από τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια ακτινοβολιών προβαίνουν σε άμεσες παρεμβάσεις ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση της νομιμότητας.

Επισυνάπτονται τα δύο σχετικά έγγραφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *