«Πύλη Πολιτισμού»: Φοιτητές από Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ επισκέφθηκαν το Τολό

Η «Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου» με χαρά υποδέχθηκε για ακόμη μια χρονιά το Πανεπιστήμιο Rutgers από το N. Jersey των Η.Π.Α. Η σημερινή συνάντηση εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, έγινε στο Δ. Δ. του Τολού ,όπου αρχικά οι φοιτητές-τριες επισκέφθηκαν το κτήμα του κ. Γιώργου Περαντωνάκη, που μας μίλησε για τους τρόπους καλλιέργειας, τη βιωσιμότητα, τη κλιματική κρίση και τις δυσκολίες της αγροτικής ζωής.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Μετά κατευθυνθήκαμε περπατώντας προς την αρχαία Ασίνη μαθαίνοντας τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής αλλά και για την αλιευτική παράδοση του χωριού, στη συνέχεια τα παιδιά καθάρισαν την παραλία του χωριού, τη παιδική χαρά και μετέπειτα συνέχισαν τη φύτευση του Μεσογειακού πάρκου του χωριού με 40 επιπλέον φυτά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Τέλος στο εστιατόριο Maria’s τα παιδιά διδάχθηκαν τα μυστικά της μεσογειακής κουζίνας από τη σεφ κα Νικολέτα Ταλαγάνη, μαγείρεψαν το μεσημεριανό τους, έφαγαν και αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα να απολαύσουν το ήρεμο, χειμωνιάτικο Τολο.
Χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου κα Βούλα Δεδέα, ο τοπάρχης κος Δημήτριος Καταγάς, ο κος Μανώλης Σκαλίδης και το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Τολού κα Γεωργία Μπικάκη. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές για την εργασία τους. @ Tolón, Argolis, Greece

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, γρασίδι, δέντρο, παπούτσια, ουρανός, φυτό, πίνακας, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, εσωτερικός χώρος και φαγητό
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, παραλία, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *