ΜΑΛΤΕΖΟΣ: Έγκριση υποέργων στο πρόσφατο ΠΕ.ΣΥ – Μόλις 21% των κονδυλίων ΕΣΠΑ απορρόφησε η περιφερειακή αρχή Τατούλη (βίντεο)

Σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Γιάννης Μαλτέζος αναφέρει:

Σημαντικά θέματα, έξι σε αριθμό για την Αργολίδα συζητήθηκαν μεταξύ των συνολικά 19 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου προχθές 21/11/2019. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής βασικά:

Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΟΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ»
Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή απέτυχε στο να προετοιμάσει το συγκεκριμένο έργο παρότι είχε εγκεκριμένη και θεωρημένη μελέτη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην καταστροφή της μεγάλης πλημμύρας στον Ξοβριό του 2018 με κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές και την καταστροφή περιουσιών.

Εγκρίθηκαν επίσης

Η ένταξη υποέργου περί συντήρησης και ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου του δρόμου Λυγουριό – Τραχειά ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές βλάβες προϋπολογισμού 580.000,00

Η ένταξη νέου υποέργου για τη συντήρηση-ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου τμημάτων Επ. Οδού 19Α Δρόμου Αρχαιοτήτων προς Ναύπλιο, προϋπολογισμού 1.160.000,00

Η ένταξη νέου υποέργου για τη συντήρηση-ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου στο Δρόμο Μύλοι – Αχλαδόκαμπος Όρια Νομού με προϋπολογισμό 650.000,00

Αξιοσημείωτο είναι ότι η απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ από την παρελθούσα περιφερειακή αρχή ανήλθε μόνο στο 21 %. Είναι εξοργιστικό το ότι είχαν τόσες δεκάδες εκατομμύρια διαθέσιμα και τα άφηναν αναξιοποίητα αδιαφορώντας.

Σημαντικά θέματα, έξι σε αριθμό για την Αργολίδα συζητήθηκαν μεταξύ των συνολικά 19 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου προχθές 21/11/2019. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής βασικά:📌 Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΟΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ»Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή απέτυχε στο να προετοιμάσει το συγκεκριμένο έργο παρότι είχε εγκεκριμένη και θεωρημένη μελέτη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην καταστροφή της μεγάλης πλημμύρας στον Ξοβριό του 2018 με κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές και την καταστροφή περιουσιών.Εγκρίθηκαν επίσης 📌η ένταξη υποέργου περί συντήρησης και ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου του δρόμου Λυγουριό – Τραχειά ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές βλάβες προϋπολογισμού 580.000,00📌η ένταξη νέου υποέργου για τη συντήρηση-ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου τμημάτων Επ. Οδού 19Α Δρόμου Αρχαιοτήτων προς Ναύπλιο, προϋπολογισμού 1.160.000,00📌η ένταξη νέου υποέργου για τη συντήρηση-ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου στο Δρόμο Μύλοι – Αχλαδόκαμπος Όρια Νομού με προϋπολογισμό 650.000,00Αξιοσημείωτο είναι ότι η απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ από την παρελθούσα περιφερειακή αρχή ανήλθε μόνο στο 21 %. Είναι εξοργιστικό το ότι είχαν τόσες δεκάδες εκατομμύρια διαθέσιμα και τα άφηναν αναξιοποίητα αδιαφορώντας.

Δημοσιεύτηκε από Ιωάννης Μαλτέζος στις Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *