ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Συνάντηση Μαλτέζου με τον Σύλλογο ΑμΕΑ “ΟΔΥΣΣΕΙΑ”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμΕΑ “ΟΔΥΣΣΕΙΑ”. Ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του:

Συνάντηση σε πολύ ζεστό κλίμα είχα το πρωί με την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου ΑΜΕΑ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ». Συζητήσαμε εκτενώς τα θέματα που ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία και την ανάγκη να μην υπάρχει αποκλεισμός των συνανθρώπων μας από τις χαρές της ζωής. Με ενημέρωσαν για την έλλειψη ειδικού νευρολόγου στο Νοσοκομείο Άργους και στον ΕΟΠΠΥ, νοσηλευτή και φυσιοθεραπευτή στο Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΚ Αργολίδας.

Επισημάνθηκε η ανάγκη θεσμοθέτησης του «Προσωπικού Βοηθού» που θα επιχορηγείται από το κράτος, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες, στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη στη χώρα μας, αλλά τον ρόλο τους τον αναλαμβάνει το στενό οικογενειακό περιβάλλον, προκαλώντας σε όλους τους εμπλεκόμενους τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Εξετάστηκε τέλος η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης της Π.Ε. Αργολίδας στην αγορά ειδικά διασκευασμένου λεωφορείου μεταφοράς ατόμων ΑμεΑ για τις ανάγκες του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *