Εθελόντριες δότριες μυελού των οστών οι γυναίκες της Εθνικής Ποδοσφαίρου – Σε Μεσσήνιους ιατρούς η πρωτοβουλία

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Με σύνθημα “το γυναικείο ποδόσφαιρο δίνει ζωή” -στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της Ε.Π.Ο.- πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Four Seasons” στη Γλυφάδα, στο οποίο έχει καταλύσει η Εθνική Γυναικών πριν το επίσημο παιχνίδι της με την Ιρλανδία στις 12/11/2019, η εκδήλωση για τη συλλογή δειγμάτων σιέλου, τα οποία θα καταλήξουν σε παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών μυελού των οστών μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και απηύθυνε χαιρετισμό ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, ο ο οποίος τόνισε: “Συγχαίρω τις αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών, τον προπονητή τους και τη γιατρό της ομάδας για την υλοποίηση αυτής της δράσης. Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, καθώς συνδέουν τον αθλητισμό με την κοινωνία και την προσφορά σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και η ομοσπονδία τις στηρίζει και θα συνεχίσει να τις στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις. Ευχαριστούμε πολύ τον γιατρό κ. Αδαμόπουλο και όσους ανθρώπους συνέβαλαν σε αυτό που γίνεται σήμερα εδώ”.

Στη δική του σύντομη ομιλία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών κ. Αντώνης Πριόνας, ανέφερε: “Πριν από αρκετά χρόνια, όταν έδωσα Πανελλήνιες εξετάσεις, το θέμα της έκθεσης που είχε πέσει ήταν “Στις μέρες μας οι στέγες των ανθρώπων είναι πολύ κοντά, αλλά οι καρδιές τους πολύ μακριά”. Έγραψα τότε κάποια πράγματα όπως τα αντιλαμβανόμουν, ωστόσο με τα χρόνια κατάλαβα το βαθύτερο νόημα αυτού του μηνύματος. Είναι πράγματι πολύ σπουδαίο οι καρδιές των ανθρώπων να έρχονται κοντά με πράξεις και όχι με λόγια. Όπως έχουμε τονίσει και σε συζητήσεις μας με τις κοπέλες, οφείλουμε να είμαστε ομάδα τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό και δράσεις σαν τη σημερινή αναδεικνύουν το ομαδικό μας πνεύμα συνολικά”.

Η γιατρός της Εθνικής Γυναικών και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Αποκατάστασης “ΔΙΑΠΛΑΣΗ”, Αλεξάνδρα Καραβασίλη, στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία για την εκδήλωση, σχολίασε από την πλευρά της: “Είμαι πραγματικά χαρούμενη και περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, καθώς βλέπω και αναγνωρίζω την προσπάθεια που γίνεται σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά του ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή των κοριτσιών στη διαδικασία λήψης σιέλου, γι αυτό και συγχαίρω τις αθλήτριες και τον προπονητή”.

Την ευθύνη της διαδικασίας, στην οποία ήταν και βασικός ομιλητής, είχε ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών “Αρχέγονο Κύτταρο”, εκ μέρους του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ιατρός-αιματολόγος κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος.
Ο κ. Αδαμόπουλος πραγματοποίησε μία παρουσίαση με βίντεο-συνεντεύξεις και φωτογραφίες δοτών και ασθενών, αλλά και κείμενα ανθρώπων που ξεπέρασαν το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζαν χάρις στην εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Επίσης εξήγησε βασικά σημεία, καταρρίπτοντας σχετικούς μύθους που κυκλοφορούν και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται παρά για μία διαδικασία που προσομοιάζει στην αιμοδοσία και ο δότης δεν έχει απολύτως τίποτε να φοβηθεί όταν πάρει την απόφαση να βοηθήσει κάποιον συνάνθρωπό του. Η παρουσίαση του γιατρού ήταν τόσο συγκινητική και άγγιξε τους παρευρισκόμενους σε τέτοιο βαθμό, που αρκετές από τις διεθνείς αθλήτριες και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους την παρακολούθησαν με δάκρυα στα μάτια.

Πηγή: messinialive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *