ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Αυτά τα έργα δρομολογεί η Περιφέρεια

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, με θέμα την πορεία υλοποίησης του Ε.Σ.Π.Α.


Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες μαζί με τους Προϊσταμένους των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων, ο Προϊστάμενος της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Πελοποννήσου κ. Ψαράκης, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων κ. Κωστόγιαννης.

Για τα μεγάλα έργα της Αργολίδας αποφασίστηκαν:

• Για το έργο: «Σύνδεση Νομού με αυτοκινητόδρομο Ε7 Κορίνθου-Τρίπολης» αποφασίστηκε ομόφωνα όπως εντός των προσεχών ημερών αποσταλεί αίτημα για ένταξη στο ΕΣΠΑ και δημοπράτηση της α’ φάσης του έργου, προϋπολογισμού 17,3 εκατ. € και εντός διαστήματος 10 μηνών με τη διαδικασία cut and cover, και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες να αιτηθούμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ και δημοπράτηση της β’ φάσης του έργου προϋπολογισμού 10,0 εκατ. €.

• Για το έργο: «Βελτίωση οδού Αγία Ελεούσα-Αρκαδικό» αποφασίστηκε όπως εντός 10 μηνών, και αφού έχουν ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη οδοποιίας και τα κτηματολόγια για τις απαλλοτριώσεις, να αιτηθούμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ και δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού περίπου 18 εκατ. €.

• Για το έργο: «Αντιπλημμυρικό έργο χειμάρρου Ξοβριού» αποφασίστηκε όπως άμεσα αιτηθούμε ένταξη στο ΕΣΠΑ και την δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 1,615 εκατ. €.

• Για το έργο: «Βελτίωση των δικτύων και τρόπου άρδευσης για την εξοικονόμηση ενέργειας
και νερού στην περιοχή ΤΟΕΒ Ασίνης-Δρεπάνου» συνολικού προϋπολογισμού 5,0 εκατ. € αποφασίστηκε όπως αιτηθούμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ και δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή νέου αντλιοστασίου και επέκτασης των αγωγών άρδευσης.

Τέλος άμεσα αποφασίστηκε όπως εντός άμεσου χρονικού διαστήματος αποσταλούν προς δημοπράτηση 3 – 4 εργολαβίες συντήρησης και αποκαταστάσης βλαβών του οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατ. € από πιστώσεις Π.Δ.Ε. που αφορούν διαθέσιμα των εκπτώσεων των έργων που έχουν δημοπρατηθεί.

Τα ανωτέρω σίγουρα μας χαροποιούν αλλά και μας γεμίζουν ευθύνες προκειμένου να τρέξουμε για να υλοποιήσουμε γρήγορα και άρτια όλα τα παραπάνω έργα.
Είναι δεδομένο θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου εντός λίγων μηνών να έχουμε υλοποιήσει ανάγκες πολλών ετών και η Αργολίδα να αλλάξει όψη, όπως ρητά είχε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *