700 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ & ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ

Σε 739 ανέρχονται οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από υποψήφιους γονείς για αναδοχή και υιοθεσία σε λιγότερο από δύο μήνες από την εφαρμογή του νέου νόμου, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο του διήμερου επιμορφωτικού Εργαστηρίου για την αναδοχή και την υιοθεσία, που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας περιφέρειας Αττικής, η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι, από αυτές τις αιτήσεις, οι 606 είναι για υιοθεσία και οι 133 για αναδοχή, ενώ 2.443 πολίτες επισκέφθηκαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα. «Αυτά τα στοιχεία δείχνουν το τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού πάνω σε αυτό το θέμα» διαπίστωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Παράλληλα, όπως είπε, «71 ατομικοί φάκελοι παιδιών είναι ήδη στο σύστημα. Με τον ηλεκτρονικό φάκελο, τελειώνει η ιστορία της αναζήτησης των ριζών χωρίς αποτέλεσμα. Πλέον, από 18 χρονών, θα υπάρχει η δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν τις ρίζες τους στο εθνικό μητρώο. Επίσης, αλλάζει η νοοτροπία του λαού, ο οποίος δεν χρειάζεται να κρύβει μία τεράστια πράξη γενναιοδωρίας και αγάπης που είναι η υιοθεσία και η αναδοχή. Ο ηλεκτρονικός φάκελος του παιδιού περιέχει το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασής του» σημείωσε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι κάθε γονιός θα εκπαιδευτεί, πριν κριθεί ότι είναι κατάλληλος, για να προχωρήσει στην αναδοχή ή την υιοθεσία.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρίνισε ότι ένας υποψήφιος γονιός δεν χρειάζεται να περιμένει έξι ή οκτώ χρόνια για αναδοχή ή υιοθεσία, καθώς ο χρόνος αναμονής συντομεύει σε 8 με 12 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *