Γ. ΓΑΒΡΗΛΟΣ : Οριακή η κατάσταση των πρωτοβάθμιων δομών Υγείας

Στο πλαίσιο σημερινής επίσκεψης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Γαβρήλου, στο Κέντρο Υγείας Άργους, διαπιστώθηκαν οι τραγικές ελλείψεις στη στελέχωση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας και η αδιαφορία της κυβέρνησης στις συνεχείς εκκλήσεις του προσωπικού για προσλήψεις. Όπως έχει καταγραφεί και σε προγενέστερη αναφορά του βουλευτή στις 13 Δεκεμβρίου 2023 προς τον τότε Υπουργό Υγείας, η Κυβέρνηση έχει αφήσει τη Δημόσια Υγεία στο έλεός της. Οι δημόσιες δομές παραμένουν υποβαθμισμένες και οι πολίτες ζουν συνεχώς στην ανασφάλεια. Τα Κέντρα Υγείας ειδικά βρίσκονται στην τελευταία θέση της προσοχής του Υπουργείου, όπως και συνολικά η Πρωτοβάθμια Υγεία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο, τα επίσης υποστελεχωμένα Νοσοκομεία.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του ΚΥ Άργους του οποίου η λειτουργία απαξιώνεται και υποβαθμίζεται διαρκώς με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση του Καρδιολόγου και, τη λύση της σύμβασης του Μικροβιολόγου που μοιραία οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου, με οδυνηρές συνέπειες για  την πρωτοβάθμια ιατρική μέριμνα των κατοίκων της πολυπληθέστερης πόλης του Νομού Αργολίδας.

Οι πολίτες του Άργους αλλά και όλης της χώρας δικαιούνται αξιοπρέπεια και ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια της μπροστά στην κατάρρευση του ΕΣΥ, για την οποία έχει βαρύτατη ευθύνη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *